Aranygaluska.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

26

Nehézség

Könnyű

Aranygaluska.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Aranygaluska.
60dkg. Liszt,
8ek cukor
2dkg. Élesztő
10dkg puha margarin csipet só.
3egész tojás
1dcl olaj 3,5 dcl tej a dagasztáshoz.
15dkg cukrozott darált dió.
1 vanília pudingpor
6ek cukor
7dcl tej

*

Elkészítés:

A lisztel, margarinnal, a 3 tojással, cukorral, és a felfuttatott élesztővel fánk tészta keménységű tésztát dagasztunk és duplájára kelesztjük. Amikor megkelt lisztezett deszkára borítjuk. Elé helyezünk egy tálcát amit megfordítunk és olajjal megkenünk. Erre az olajos tálcára . kb1cm. vastagon olajos kézzel rásimítjuk a tésztát, olajba mártott pogácsa szaggatóval galuskákat szaggatunk. /Az olaj ízlés szerint olvasztott vajjal helyesíthető / Mivel minden hozzávaló olajos így a galuskákat nem kell külön olajba forgatni Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe szép sorba rendezzük és cukrozott dióval ízlés szerint megszórjuk. Addig ismételjük amíg van tészta. Közepes lángon sütőtől függően 19-21 perc alatt szép aranybarnára sütjük .Amikor kihűlt a kalácsot galuska darabjaira szedjük  Porcukorral, vanília sodóval tálaljuk.
A pudingport 6ek, cukorral és 7dcl tejjel sodó állagúra forraljuk. Elkészítési idő 90perc

Aranygaluska.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Aranygaluska.