Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 nagydoboz kefir
3 egész tojás
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
50 dkg kimagozott cseresznye – vagy más gyümölcs-
*
Elkészítés:
Az első, ízletes cseresznyéből, meggyből mindig ezt a pitét készítem. A siker garantált. Amilyen egyszerű, olyan finom. Befőttből is nagyon finom.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A cseresznyét kimagozzuk, kicsit megszórhatjuk fahéjas cukorral.
A hozzávalókat egy tálba tesszük és egyneművé összedolgozzuk.
Lisztezett, zsírozott tepsibe borítjuk, tetejét a lecsepegtetett gyümölccsel megszórjuk .
Amikor kész, melegen felszeletelem. Tetejét vaníliás porcukorral szórom meg.
180 C- on 40 percig sütjük