Hozzávalók:
250 g hera margarin
300 g finom liszt
1 tojás
50g porcukor
1/2 csomag sütőpor
Töltelék
600 g rebarbora tisztítva felkockázva
100 g darált dió
2 vanélia cukor
120 g kristály cukor
Kenéshez
1 tojássárga
50 g vágott dió
*
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és ketté osztjuk.A tepsit kikenjük és az eggyik tésztát kinyújtani a tepsibe tesszük Megszórjuk a fele darált dióval cukkorral a felkockázott rebarborrával aztán a maradék diót cukrot vanéliacukrot rászórjuk.A másik tésztát kinyújtani és rátessszük a rebarborával megrakott tésztára..Megkenni tojássárgával és megszóni a vágott dióval.180 fokon sütjük 25-30 percig.Finom frisítő savanykás kalács.