Vaníliakrémes-epres piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Arenka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Haladó

Vaníliakrémes-epres piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
1kávéskanál sütőpor
7 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor.
A krémhez: 3 zacskó
9 dl tej
4 evőkanál cukor
5 dkg margarin.
1/ 2 kg földieper
A tetejére: 1/ 2 liter tejszínhab, eper ízlés szerint.

*

Elkészítés:

Tészta: a tojásfehérjéket felverjük keményre, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, a tojássárgáját beletesszük, addig verjük, amíg halvány színű lesz, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük, hűtjük.
Krém: a pudingporokat elkeverjük tejjel, negyed órát állni hagyjuk.A megmaradt tejet felforraljuk, hozzákeverjük a pudingos tejet, keményre főzzük, majd belekeverjük a cukrot is. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, a krém háromnegyedét majd ez eper felét is rátesszük, befedjük a másik lappal, rákenjük a maradék krémet, rátesszük a tejszínhabot, díszítjük.

Vaníliakrémes-epres piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Vaníliakrémes-epres piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!