kapros túrós lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

kapros túrós lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

a tésztához
215 g búza-rétesliszt
150 g búzaliszt
36 g porcukor
36 g vaj
21 g élesztő (friss)
0.5 csipet só
1 db tojás
137 ml tej
A töltelékhez:
500 g tehéntúró (félzsíros)
42 g kristálycukor
20 g kapor (friss)
0.5 csipet só
1.5 db tojás
38 g búzadara
A léhez:
1 db tojás     50 ml tejföl (20%-os)
0.5 csipet só

*

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. Egy kb 30×24 cm-es tepsit vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki. A tészta összetevőit összegyúrjuk, és teljesen egynemű tésztává dolgozzuk. Amikor az összetevőket egymásra helyezzük, ügyeljünk, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval! Ha begyúrtuk a tésztát, nedves konyharuhával takarjuk le, és 20 percig pihentessük.
A töltelék elkészítése során egyszerűen összekeverjük az összetevőket.
A kivajazott tepsit 2-3 mm vastagon kibéleljük a tésztával. Beletesszük a tölteléket a tésztával kibélelt formába. A lé készítése is csupán az összetevők összekeverésével történik. Meglocsoljuk a lével a tepsibe helyezett alapot. 190 C-on készre sütjük (kb 50 perc), kis hűlés után szeleteljük és tálaljuk.

kapros túrós lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

kapros túrós lepény