Hozzávalók:
1 kis citrom leve
2 dl víz
1 evőkanál cukor
2 tojás
1 evőkanál mustár
1 kis pohár tejföl (175 grammos)
2 dkg vaj (vagy margarin)
só, bors (ízlés szerint)
*
Elkészítés:
A citrom levét, vizet,cukrot felforralom.
Kikeverem a 2 egész tojást a mustárral,és hozzá öntve sűrűségig csomómentesre összefőzöm.
Beleteszem a vajat,ami a melegtől elolvad.
Ha kihűlt belekeverem a tejfölt,és hűtőbe teszem amíg a vaj újból megdermedve még sűrűbbé teszi a mártást.
Kiválóan alkalmazhatjuk húsokhoz,halakhoz,majonézes salátákhoz !
—Megjegyzés: Használjunk cukrász habverőt végig a keveréshez,és vigyázzunk arra,hogy a tojás ne csapódjon ki,ezért sűrűn kevergessük! A cukorbetegek használják a saját édesítőjüket a cukor helyett !