Margit torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Clarus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Margit torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskóta tésztája:
8 tojás
27 dkg porcukor
13 dkg liszt
1.5 citrom leve
Krém:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2.5 dl tej
2 evőkanál liszt
Grillázs feltét:
10 dkg dió (felszelve)
10 dkg cukor

*

Elkészítés:

A 8 tojást külön választjuk,a sárgákat összekeverjük a porcukorral ,citrom levével,liszttel.
A 8 tojás habját felverjük,és finoman hozzá keverjük.
180 fokos sütőben,tűpróbáig sütjük, kb.: 40 percig.
A krémnél,először a tejet,és a lisztet csomómentesen sűrűre összefőzzük,majd hagyjuk kihűlni.( Vigyázzunk,mert hűlés közben is kevergetni kell időnként!!)
A vajat a cukrokkal is összekeverjük,majd a kihűlt tejes lisztet is.
A dióból,és a cukorból grillázst készítünk,és hagyjuk kihűlni.
A torta összeállítása:
Ketté vágjuk a piskótát,rá kenjük a fele krémet,majd
a grillázst gyúródeszkán összetörjük a nyújtófával,amilyen apró szemcsére csak tudjuk.A felét egyenletesen rászórjuk a megkent ,felezett piskóta krém tetejére.
Rá helyezzük a tortalap másik felét is,és ugyanígy krém plusz a grillázzsal megszórjuk,oldalát is,egy kés segítségével.

Margit torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Margit torta