Kefíres sajtos pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Kefíres sajtos pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         70 dkg liszt
·         2 dl kefír
·         3 dkg élesztő
·         1 csapott ek só
·         1/2 dl étolaj
·         1 tojás
·         2dkg cukor
Hajtogatáshoz:
·         12 dkg vaj/ Rama
·         3 ek liszt
·         10 dkg  reszelt sajt
·          Kenéshez:
·         1 tojás
·         5 dkg reszelt sajt

*

Elkészítés:

1.    A kefírt meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
2.    A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és az élesztős kefírrel közepes állagú tésztát gyúrunk.
Langyos helyen 30 percig kelesztjük.
3.    A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra sodorjuk.
A lágy vajat (meg is olvaszthatjuk) kikeverjük a liszttel, és ezzel a keverékkel egyenletesen megkenjük a tésztát.
A vajas rétegre reszelt sajtot szórunk, és meghajtogatjuk a tésztát.
4.    15 perces kelesztésekkel még háromszor hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagságúra sodorjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, bevagdossuk, és megszórjuk reszelt sajttal. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy éles peremű pohárral kiszaggatjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk.
5.    Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Én a Tupperware gyorskelesztőben készítem a kelt tésztát így a kelesztési idő lerövidül.

Kefíres sajtos pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kefíres sajtos pogácsa