Hozzávalók:
2 tojás
2 evőkanál víz
10 dkg cukor
10 dkg liszt
pici citromé
Krémhez:
250ml tej
2 csapottkaná liszt
1 kanál cukor
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
citromlé vagy rumaroma(ki hogy szereti)
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kavarom a hidegvízzel,hozzáadom a lisztet,a citrom levét és a legvégén a tojások kemény habját.
A Bárányformát kizsirozom beletöltöm a tésztátés 150 fokon kb 30 perc alatt megsül (tűpróba)
Közben elkészítem a krémet:
A tej felét a 2 kanál cukorral főni teszem……a lisztet csomómentesre kavarom a tej másik felével mikor a tej forr akkor folytonos kavarás mellett beleeresztem a lisztes tejet és addig főzöm mig jó kemény lessz,hülni teszem.
A vajat habosra kavarom a porcukorral és apránként belekavarom a kihült pépbe !
Miután kihült hosszába kettévágom és megtöltöm krémmel a többi krémmel bevonom a báránykát tetszés szerint diszítem.