Frankfurti leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Frankfurti leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1 kis fej  kelkáposzta
·          1 kicsi  fej vöröshagyma
·         4 gerezd fokhagyma
·         1 kk őrölt  köménymag
·         1 kk szárított majoránna
·         só
·         3 közepes szem  burgonya
·          2 dl tejföl
·         1 csapott ek finomliszt
·         1 csapott ek pirospaprika
·         10 db füstli (vagy más füstölt  virsli
·          1 cs friss petrezselyem

*

Elkészítés:

1.    A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
2.    Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
3.    Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel fűszerezzük.
4.    Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.
5.    A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.
6.    Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Frankfurti leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Frankfurti leves