Füstölt sűlt szalonna

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Füstölt sűlt szalonna

Recept leírás:

Hozzávalók:

Az  igazi sült szalonna  ,az  amikor  nyárson sütjük  ,de a nyár hiányában
most teflon edényben készült
1tk őrölt bors
1 evk olaj
fedeles teflon edény  ,mert  durrog
nehogy kifröccsenjen  a zsírja
25dkg  füstölt szalonna  (6-8 szelet  )

*

Elkészítés:

A szalonnát  felszeletelem  bevagdosom őrölt borssal meghintem   ,a teflon edénybe
egy kanál olajat  teszek  csak  hogy amíg  el nem kezd  sülni a szalonna ne égjen meg  ,mert ugye a szalonnának amúgy is kisül a zsírja  . Belefektetem  a szalonna szeleteket  .Megsütöm az egyik
oldalát  fedő alatt  kb 7-8  perc ,majd  félre húzom a tűzhelyről  és átfordítom  a másik oldalát  is  pirosra  sütöm  .
Tálalhatjuk   zöldségekkel ,mustárral  paprika krémmel   főzelékekhez  .
Nagyon finom, az illata pedig egyenesen ellenállhatatlan. 🙂 És nagy ritkán azért egy-egy sült szalonna is belefér, próbáljátok ki! 😉
Tipp :Aki még nem tapasztalta  milyen amikor a zsír  ráfröccsen  az legyen óvatos  és még  véletlenül se  vegye le a fedőt  sütés közben  ,mindig húzzuk  félre a tűzről  és csak utána vegyük le a fedőt  illetve fordítsuk át  .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Füstölt sűlt  szalonna

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Füstölt sűlt szalonna