TÚRÓS PITE

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

TÚRÓS PITE

Recept leírás:

Hozzávalók:

·                         50 dkg sima liszt
·                         25 dkg vaj
·                         25 dkg porcukor
·                         2 db tojássárgája
·                         1-2 ek tejföl
·                         1 cs sütőpor
A töltelékhez:
·                         1 kg félzsíros tehéntúró
·                         3+1 db tojás
·                         15 dkg cukor
·                         1-2 ek tejföl
·                         2 dltej
·                         1 db kezeletlen citrom reszelt héja
·                         1 tk vanília kivonat
·                         1 ek étkezési keményítő
·                         2 csapott ek búzadara
·                         1 csipet só

*

Elkészítés:

1.              Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
2.              A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
3.              A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
4.              A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
5.              A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval.
6.              Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára.
7.              A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
8.              Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral

TÚRÓS PITE

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

TÚRÓS PITE