Hozzávalók:
· 50 dkg sima liszt
· 25 dkg vaj
· 25 dkg porcukor
· 2 db tojássárgája
· 1-2 ek tejföl
· 1 cs sütőpor
A töltelékhez:
· 1 kg félzsíros tehéntúró
· 3+1 db tojás
· 15 dkg cukor
· 1-2 ek tejföl
· 2 dltej
· 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
· 1 tk vanília kivonat
· 1 ek étkezési keményítő
· 2 csapott ek búzadara
· 1 csipet só
*
Elkészítés:
1. Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
2. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
3. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
4. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
5. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval.
6. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára.
7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
8. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral


