Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
10-12 szelet bacon
15 dkg trappista sajt (füstölt sajttal még jobb)
1 tojás
szezámmag
lenmag
*
Elkészítés:
A leveles tésztát kicsit kilisztezett deszkára rakom , és akkorára kell kinyújtani , amilyen hosszú a baconszelet.
A sajtot lereszelem és a tésztára egyenletesen elosztom .
Most a bacon szeleteket ráfektetem a sajtos tésztára egymás mellé, de úgy , hogy fél cm hézag maradjon közte.
Derelyevágóval v. késsel a közöknél hosszába felvágom , megfogom a két végét és ellentétes irányba kezdem el tekerni. 3-4 tekerés biztos kell.
közben a sütőt előmelegítem 200 fokra.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom egymás mellé, megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal és/vagy lenmaggal és a sütőben megsütöm kb: 30 perc alatt.