Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
4,5 dl tej
Krémhez a hozzávalók
10 dkg vaj,vagy margarin
10 dkg cukor
3-3 evőkanál rum,baracklekvár
és kakaópor
A tetejére….
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg étcsoki
*
Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a sütőport a margarinnal(én ezt használtam) elmorzsoljuk,majd a cukorral,a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel össze gyúrjuk.
Lisztezett deszkán nyútsuk 3 darab kb 30*30 cm-es lapokká.(nekem ez a méret a rendes gáztepsi volt simán ki tudtam nyújtani ekkorára.)Majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenként süssük meg.Ez úgy 12-15 percet vesz igénybe…sütő függő:) 🙂
Ha kihűltek akkor az egyik lapot törjük össze és a maradék tejjel (3 dl ) forrázzuk le.
A krémhez a vajat a cukorral keverjük habosra és a rummal,baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük és jól összekeverjük őket,majd a leforázzott tésztához keverjük.
A krémet a két tésztalap közé kenjük.
A tetejére meg a tojásfehérjét vízgőz felett verjük kemény habbá a cukorral majd kenjük a tésztára.
Megolvasztott csokit csurgassunk a tetejére és villával cifrázzuk meg a tetejét:) ….(én tettem egy kis tejet a felolvasztott csokiba hogy szép folyós legyen)
Majd hűtőben hagyjuk dermedni:) …..
A családnak másnap ízlett a legjobban,:) 🙂
Jó étvágyat!!!