Hozzávalók:
Hozzávalók: torta alaphoz: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 1 evőkanál keserű kakaó,fél csomag sütőpor.
Tekercs hozzávalói: 4 tojás
Krém hozzávalói: 3 dl
Tetejére: 2 dl
*
Elkészítés:
Elkészítés, alap lap: a tojások sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a kakaót, a sütőport, és a tojások kemény habját óvatosan bele keverem, majd a lisztet is hozzá keverem.Zsírozott lisztezett torta formában kisütöm.
Tekercs elkészítésa: a tojások fehérjét kemény habbá verem a cukorral, majd hozzá adom az olajjal elkevert sárgákat,a kakaót, végül a sütőporos lisztet óvatosan bele keverem. Sütőpapírral bélelt sütő lemezen megsütöm. Mikor kisült, vizes konyha ruhára öntöm, és felcsavarom. Kicsit állni hagyom, majd kiveszem a konyha ruhát közüle. Amig hül addig elkészítem a krémet.
Krém: a tejben a pudingot felfőzzük, majd hűlni tesszük. A margarint a cukorral kikeverjük és a kihült pudinghoz adjuk. Bele tördeljük a már felolvadt gesztenye masszát,pici rumot, és jól elkeverjük.
Össze állítás: A tekercset kinyújtjuk, és megkenjük krémmel, majd felcsavarjuk, és félre tesszük. Az alaplapot ketté vágjuk, megkenjük krémmel, és rátesszük a tetejét, azt is megkenjük.Körbe az oldalára is kenünk krémet.
A tekercset elszeleteljük, és a torta oldalára ragasztjuk. Tetejére a tejszint kemény habbá verjük, rákenjük, és csoki reszelékkel megszórjuk.