Kozák sapka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Becsei Klaudia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Kozák sapka

Recept leírás:

Hozzávalók:

I. piskóta:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt.
II. piskóta:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál kakaópor.
Krém:
4 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 evőkanál étkezési keményítő,
25 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg porcukor.
Szóráshoz:
kb. 10 dkg kókuszreszelék
Bevonat:
10 dkg olvasztott főzőcsoki

*

Elkészítés:

A szokásos módon egyszerű sárga piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, robotgéppel kemény habbá verjük a tojások fehérjét, a vége felé egyesével adagoljuk hozzá a cukrot, simára keverjük, míg teljesen megkeményedik a hab, ekkor kerül hozzá a sárgája, rövid keverés, és jöhet a liszt, melyet már fakanállal dolgozunk bele nagyon óvatosan. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (tűpróba ajánlatos).
A kakaós piskótát is a fenti eljárás szerint készítjük.
A krémhez az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük pici tejjel (melyet a 4 dl-ből veszünk el), majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és állandó keverés mellett az előzőleg elkevert keményítővel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, és a már kihűlt krémhez adjuk.
A piskótákat kiszaggatjuk (2,5 cm átmérőjű szaggatót használok). A piskótatallérokat krémmel összeragasztjuk (legalább egy ujjnyi vastagságú legyen a krém), majd a tallérok széleit is nagyon vékonyan bevonjuk a krémmel, kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csoki kerül.

Kozák sapka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kozák sapka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!