Hozzávalók:
2 csirkecomb
10dkg zöldborsó (konzerv)
10 dkg sárgarépa
10 dkg gomba (konzerv)
5 dkg kukorica (konzerv)
1 db savanyu pritaminpaprikapaprika
4 db zselatinlap
vegeta
só
bors
1 kisebb citrom
*
Elkészítés:
A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vizben főni teszm (lassú tűzőn).
A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm mig a csontról leváll a hús.
A levest leszüröm és belecsavarom a citrom levét.
A zselatinlapokat beáztatom mikor megázott jól kicsavarom visszateszem a lábosba és felmelegítem mig elolvad(nem főzöm) és a leveshez öntöm.
Az előkészített forma aljára kevés levet öntök,és tetszés szerint húst zöldséget teszek az aljára amit hűtőszekrényben megdermesztek,
Ezután rárakom a megmaradt húsdarabokat és zöldségeket és feltöltöm a húslével,az edény befödöm és legalább 4 órát hűtőben tatrom.
Tálalás előtt a zöldségeskocsonyát tálra boritom.