Hozzávalók:
30 dkg kelbimbó
2 szelet húsos szalonna
1 hagyma
2 alma
2 nagy krumpli
1 tojás(panírozáshoz )
liszt (panírozáshoz)
Szószhoz:
10 dkg vaj
12 dkg liszt
2 dl fehérbor
100ml víz
200 ml dl tejföl
fél citrom leve
só
bors
*
Elkészítés:
A kelbimbót megpucolom és sós vízben megfőzőm.
Az almákat megpucolom kiveszem a magházát karikákra vágom és panÍrozom.
A hagymát karikákra vágom és szép pirosra sütöm.
Kiolvasztom az apróra vágott szalonnát.
A vajból és a lisztből világos rántást készítek ,felengedem a borral,vízzel,tejföllel,fűszerezem,simára kavarom és jól megfőzőm aztán a citromlével ízesítem,beleteszem a kiolvasztott szalonnát és a megfőtt kelbimbókat és ősszemelegitem.
Elkészítem a szalmakrumplit
Tetszés szerint tálalom 🙂