Karfiollal töltött paradicsompaprika

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Karfiollal töltött paradicsompaprika

Recept leírás:

Hozzávalók:

5kg paradicsompaprika,,2 nagyobb fej karfiol.,3 l viz,3dl ecet, 9% 15dkg cukor..3 evőkanál só,1 evőkanál szemes bors,2 evőkanál mustármag,5-6 babérlevél,zellerlevél,torma ,( szalicil ) natrium benzoát egy mokkáskanál

*

Elkészítés:

A paradicsompaprikákat megmossuk,kicsumázzuk.A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk.A vizet felforraljuk a sóval,cukorral,ecettel és a fűszerekkel.Mikor a víz forr,rendre beletesszük a karfiolrózsákat(amennyi amennyi egyszerre belefér a lábasba)utána pedig a paradicsompaprikákat 1-1 percig hagyuk abálni,majd szürőkanállal kiszedjük.Kicsit hagyuk hülni,majd a paradicsompaprikákat megtöltjük a karfiollal és tiszta üvegekbe rakjuk jó szorosan.Zellerlevelet és tormát  teszünk közéje.A füszeres levet ismét felforraljuk,kevés szalicilt teszünk bele majd felöntjük vele az üvegeket.Lezárjuk és szárazdunsztban hagyuk kihülni.

Karfiollal töltött paradicsompaprika

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Karfiollal töltött paradicsompaprika