Hozzávalók:
250 gr burgonya
150 gr zeller
1 kiskanál száraz lestyán
1 kiskanál száraz zeller zöld
1 mokkás kanál őrölt szerecsendió
1 mokkás kanál feketebors
2 deci 30 %- s tejszín
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
1, 2 l víz
*
Elkészítés:
A zellert lereszelem, és az olvasztott vajon megpárolom. Megszórom a liszttel, megforgatom, hozzáöntöm a vizet. Belerakom a reszelt burgonyát, a fűszereket, megsózom, puhára főzöm, kb. 20 perc alatt. Félreteszem a tűzről, kicsit lehűtöm, majd bot mixerrel lemixelem. Bele keverem a tejszínt. Felteszem újra a tűzre, és kevergetés közben felforralom.
Sütőben sült kenyér kockákkal tálalom.
Jó étvágyat!


