Hozzávalók:
Cékla, tetszés szerinti mennyiségben, kilogrammonként , ízlés szerint ecet, cukor só,köménymag,Deko. Ugyan olyan lé kell mint az uborkára
PL.
3 kg cékla, , 3 dl 8%-os ecet, 20 dkg cukor, 2 ek só, 1 kk köménymag, üvegenként késhegynyi tartósító 1 DEKO- zöldségelrakó
*
Elkészítés:
A céklákat kefével jól lesikálom és a kuktafazékban puhára párolom. Még melegen meghámozom és lereszelem. .. üvegekbe teszem a lereszelt céklát, majd leöntöm a közben elkészített forró, köményes – sós – ecetes –Dekos- cukros salátalével. 10 perc fölmelegítés után, 15 perces 85 C fokos hőmérsékletű sterilezéssel tartósítjuk. Reggelig a vizben hagyom.Így szinte a következő új cékláig eltartható.
A cékla igen egészséges, leve a természetgyógyászok szerint orvosság. Céklasalátából készíthető kevert saláta, leves, de savanyúságként is fogyasztható.
A 2. adag most készült el…