Hozzávalók:
comb vagy lapocka
bacon szalonna
burgonya
kelbimbó
kelkáposzta
vöröshagyma
póréhagyma
vajbab
zeller
sárgarépa
fehérrépa
sör
olaj
dijoni mustár
*
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk és kikloplfoljuk. Őrölt borssal fűszerezzük és megkenjük dijoni mustárral.
A bacon apró kockára vágjuk.
A római tálat hideg vízbe beáztatjuk, majd kezdjük rakni a belevalókat :
Az aljára picike olajat öntünk, rárakjuk a vékony csíkokra vágott burgonya felét, sózzuk, rárakjuk a hússzeletek felét, magszórjuk a kockákra vágott baconnal, majd ráhalmozzuk a zöldségeket: karikára vágott vöröshagyma, kelbimbó, vajbab, csíkokra vágott zeller, sárgarépa, fehérrépa, póréhagyma. A zöldségekre rárakjuk a hússzeletek másik felét majd ráhalmozzuk a burgony másik felét.
Letakarjuk a római tálat és betesdszük sülni. Kb. 40 perc múlva levesszük a tál tetejét és sörrel megöntözzük a tál tartalmát. Majd még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.


