Padlizsánkrém.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Padlizsánkrém.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Padlizsánkrém.
1.      2 db,  padlizsán
2.      2 fej fokhagyma
3.      1 TV paprika, 1erős paprika
4.      2tk, mustár,1tk, reszelt
torma
1dcl, olaj, só, bors, 1k,k, köménymag

*

Elkészítés:

1.      A tepsit sütő papírral kibéleljük és bele rakjuk a megmosott  félbe vágott padlizsánt, fokhagymát, a kétféle paprikát, nagy lángon 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk a padlizsánt, a fokhagymát kinyomjuk a héjából, és a  paprikának lehúzzuk a bőrét, és  pürésítjük. Pürésítés után hozzá adjuk a 2tk, mustárt, 1tk, tormát. Sót, borsot, 1k,k, őrölt köménymagot, és apródonként hozzá keverjük az olajat, ezzel krémesítjük .Ha ízlésünk úgy kívánja még reszelhetünk hozzá nyers fokhagymát. Fogyasztható, paradicsommal, lila hagymával, erős paprikával. Ha úgy döntünk hogy  üvegekbe rakjuk kevés olajjal lezárjuk a krémet és akár egy évig is eláll  .
2.      Jó étvágyat kívánok.
3.      Sütési idő: 30, perc.
Elkészítési idő: 10perc

Padlizsánkrém.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Padlizsánkrém.