Hozzávalók:
Padlizsánkrém.
1. 2 db, padlizsán
2. 2 fej fokhagyma
3. 1 TV paprika, 1erős paprika
4. 2tk, mustár,1tk, reszelt
torma
1dcl, olaj, só, bors, 1k,k, köménymag
*
Elkészítés:
1. A tepsit sütő papírral kibéleljük és bele rakjuk a megmosott félbe vágott padlizsánt, fokhagymát, a kétféle paprikát, nagy lángon 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt meghámozzuk a padlizsánt, a fokhagymát kinyomjuk a héjából, és a paprikának lehúzzuk a bőrét, és pürésítjük. Pürésítés után hozzá adjuk a 2tk, mustárt, 1tk, tormát. Sót, borsot, 1k,k, őrölt köménymagot, és apródonként hozzá keverjük az olajat, ezzel krémesítjük .Ha ízlésünk úgy kívánja még reszelhetünk hozzá nyers fokhagymát. Fogyasztható, paradicsommal, lila hagymával, erős paprikával. Ha úgy döntünk hogy üvegekbe rakjuk kevés olajjal lezárjuk a krémet és akár egy évig is eláll .
2. Jó étvágyat kívánok.
3. Sütési idő: 30, perc.
Elkészítési idő: 10perc