Hozzávalók:
10 tojás,10 kaná k.cukor,10 e.kanál liszt,1 sütőpor Krém: fél kg túró, 30dkg p. cukor, 30 dkg vaj,1 citron ,1 kanál zseletyin, fél liter tejszín,plusz 3 dcl tejszín a díszitéshez,, gyümölcs babapiskóta,lekvár ,2 dcl tej,rum íz, zselatín a tetejére ? fél liter víz 20 dkg k. cukor, citron íz,
*
Elkészítés:
ez a torta 31cm -es átmérőjű,ehhez a recept:10 tojásból piskóta -tojásfehérjéket felverni 10 e.kanál k. cukorral,mikor kemény beletenni a tojássárgáját ,hozzáadjuk a 10 e.kanál lisztet,1drb sütőport ,megsütni.mikor megsült és kihűlt megkenni lekvárral,rárakni tetszés szerint gyümölcsöt(ananász, banán, narancs, kivi)rátesszük a krém felét,majd rumostejben áztatott babapiskótáva…l megrakni egy rétegen,ráöntjük a krém másik felét és betenni a hűtőbe……..Krém:fél kiló túró,30dkg p.cukor,30dkg vaj,1 cirton,narancs reszelt héja,1 kanál zselatin felolvasztva 1 dcl tejben-kiturmixolni hozzáadni a 6dcl tejszín felvert habjához ….mikor megkeményedett kivesszük a tortát a hútőből és folytatjuk a díszítéssel……a torta tetejét úgy készítettük el,hogy kissebb karimályú torta formát aminek nincsen alja gyengén rányomtuk a torta tetejére megrakjuk a közepét gyümölcsel majd ráöntjük a kihűlt zselatint amit az ananászkompót( vagy 1l víz,20dkg cukor,1 citrom leve ) levéből készítettünk el,2 kanál zselatinport beáztatva a felfort lébe tettük hagytuk jó kihűlni vissza tenni a hűtőbe ,hogy megdermedjen,mikor már jó kemény kivesszük óvatosan kivesszük a formát ,felverünk 2dcl tejszínt szélit kidíszítjük az oldalát is megkenjük és az üzletben vett trubicskikkel(sajnos nemtudom a magyar nevét) körbe raktuk,szallaggal megkötni-szállításnál kine dőljenek:)


