Bodzaszirup télire

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Bodzaszirup télire

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 bodzarózsa
1 kg cukor
1 l víz
1 citrom
5-6 g citromsav
1.5 g  Na benzoikum

*

Elkészítés:

A 20 – 30 dkg gukorból karamellt készítünk, óvatosan rátöltjük a vizet, majd hozzáadjuk a többi cukrot és addig tartjuk a lángon, amíg az összes cukor feloldódik. Hozzáadunk 1 g befőzőport.
Mikor a szirup langyosra hűlt, belekarikázzuk a megmosott citromot, feloldjuk a citromsavat, beletesszük a megtisztított bodzavirágot.
2-3 nap hűvös helyen tartjuk, időnként belekavarunk. Tiszta száraz üvegekbe leszűrjük.
A maradék befőzőport a szirup tetejére szórjuk.
A citromsavból tehetünk ízlés szerint, hogy kellemesen savanykás legyen. 2 évig is megáll.
Ásványvízzel hígítva fogyasztjuk.

Bodzaszirup télire

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bodzaszirup télire