Hozzávalók:
Piskóta 1 lap: – három lapot sütünk
2 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
Csokoládékrém:
15 dkg kristálycukor
3 tojás
20 dkg margarin
5 dkg kakaó (vagy 8 dkg)
2 vaníliás cukor/vanília rúd/vanília aroma
Eperkrém:
20 dkg kristálycukor
4 tojás
25 dkg margarin
2 vaníliás cukor/vanília rúd/vanília aroma
20 dkg eper (ízlés szerint)
1 cs. zselatin (10 g)
Bevonó krém:
1 csokoládé puding (ét)
3 dl víz/tej
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Díszítés:
2 dl tejszín – ez lecserélhető!!!!
cukordrazsék
csoki csepp, illetve ízlés szerint
*
Elkészítés:
Tortaforma: 22 cm
A piskótához a tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verjük. A cukorral, vaníliás cukorral habosra kevert tojás sárgáját beleöntjük, márványosan átforgatjuk. Majd a sütőporos lisztet (2-3 adagban) is beleforgatjuk.
Sütőpapírral (lisztezett-margarinozott) kibélelt formába öntjük, előmelegített sütőben 170-180 fokon 20 percig sütjük (tűpróba). Kissé lisztezett sütőpapírra fordítjuk, hűlni hagyjuk.
Még 2 piskótalapot sütünk. Figyeljünk, mert a már meleg sütő miatt, pár perccel kevesebb lesz a sütési időnk. (Elkészíthetjük egy adagban is, akkor három részre vágjuk – a krémek miatt a háromszori sütés praktikusabb.)
A csokoládékrémhez a margarint a vaníliával kihabosítjuk.
A tojást a cukorral elkeverjük, tűzön felmelegítjük (lassan, nem forraljuk), míg az ujjunkkal megérintve csípősnek érezzük. Levesszük, és gépi habverővel kihűlésig verjük.
A habos margarinba adagoljuk, géppel egyneműre verjük. AZONNAL TÖLTHETŐ!
Az eperkrémhez a margarint a vaníliával kihabosítjuk
A tojást a cukorral elkeverjük, tűzön felmelegítjük (lassan, nem forraljuk), míg az ujjunkkal megérintve csípősnek érezzük. Levesszük, és gépi habverővel kihűlésig verjük.
Az epret apró darabokra vágjuk, botmixerrel pépesítjük. A zselatint 3 kanál vízben elkeverjük, felmelegítjük, és apránként az eperpéphez keverjük.
A habos margarinhoz adagoljuk a tojásos masszát adagoljuk, géppel egyneműre verjük. Majd az epres masszát is belekeverjük. Ha szükséges hűtőbe tesszük.
Összeállítás:
Az alsó piskótalap köré visszatesszük a tortakarimát (kibélelhetjük sütőpapírral), rátesszük a csokoládékrémet, elsimítjuk. Befedjük a középső piskótalappal, picit rányomkodjuk, óvatosan a munkalaphoz „verjük”, hogy egyenletes legyen a krém. Hűtőbe tesszük.
Kivéve, rákenjük az epres krémet, rátesszük a harmadik lapot is, enyhén rányomkodjuk, óvatosan a munkalaphoz „verve” tömörítjük. Hűtőbe tesszük.
A bevonó krémhez a pudingot vízzel/tejjel elkészítjük. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudingot apránként adagolva, krémesre keverjük. A lehűlt tortát a krémmel bevonjuk.
Díszítés tejszínhabbal, cukordrazséval stb., illetve ízlés szerint.
Megjegyzés: A jelen esetben volt egy napos „kényszer pihenő”, ami nem igazán volt kedvező hatással!
(Saját összeállítás)