Gesztenyés alagút

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Gesztenyés alagút

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 hosszúkás tortalap, 10x 30 cm- es,
vagy 10- 15 db piskóta
A gesztenyemasszához:
500 gr gesztenyemassza
20 ml rum
30 gr vaj
1 evőkanál porcukor
A tejszínhabhoz:
200 ml 30 %-os tejszín,
1 habfixáló
1 evőkanál porcukor
A csokoládémázhoz:
1 mokkáscsésze tej
6 púpozott kiskanál cukor
2 púpozott kiskanál kakaópor
Diónyi vaj

*

Elkészítés:

A tortalapot tulajdonképpen úgy készítem el, hogy készítek egy klasszikus méretű téglalap alakú piskótát. Ebből levágom a megfelelő nagyságút.
A megmaradó részt felhasználom egy másfajta süteményhez.
Akinek ez túl hosszadalmas, az készítheti ezt a süteményt egyszerű babapiskótával is.
Először a gesztenyemasszába beledolgozom a hozzávalókat.
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral a szokásos módon elkészítem.
Az őzgerincformát jó alaposan kibélelem sütőpapírral.
Beleterítem, belenyomkodom a gesztenyemasszát, erre rákenem a felvert tejszínhabot.
Végül a tejszínhabra ráhelyezem a piskótatésztát.
Kb. 1 órára a hűtőbe teszem. Vigyázva kiborítom, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt.
Közben elkészítem a csokoládémázat:
a vaj kivételével a hozzávalókat összefőzöm, pár perciga forrástól kezdve kevergetem, leveszem a tűzről, hozzákeverem a vajat, hagyom langyosra hűlni, majd rákenem a gesztenyés alagútra.
Finom, könnyű sütemény.

Gesztenyés alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gesztenyés alagút