Hozzávalók:
370 g sima liszt,
70 g porcukor,220 g vaj,100 g darált dió,3 tojássárgája,
tetszés szerinti lekvár.
Legfinomabb lekvár bele a ribizli,joszta,szamóca
1 csomag mazsola
Krémhez: 3 dcl
30g grízes liszt
2 tojás sárgája
20g kakaó
50 g vaj Ráma is jó
1 kanál rum
20 dkg -os ét csoki
Díszíteni: cukorka vagy fél dió
*
Elkészítés:
A lisztet,porcukrot,darált diót,tojássárgáját összegyúrjuk.
kicsit pihentetjük…A kosárkákat kibéleljük…/nem szabad teletenni/.
A kosárkákat tepsire rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük.Ha kissé kihűltek,kiborítjuk a formákból..
Mindegyik kosárkába egy kevés lekvárt tenni/savanykás lekvár a legjobb:ribizli,joszta…stb./ én szoktam mazsolát is tenni bele,és megtölteni kakaós krémmel..
Kakaókrém:3 dl tej,30g darás liszt,2 tojás sárgája,120g porcukor,20g kakaó,50 g vaj,1 kanál rum.
A vaj kivételével sűrű krémet kell főzni..ha kihűlt bele kell keverni a vajat..Jól kimixerelni..megtölteni a kosárkákat a krémmel..tetejére csokit és egy fél pucolt diót…


