Marlenka vajas krémmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Alíz

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Nehéz

Marlenka vajas krémmel

Recept leírás:

Hozzávalók:

Mézes lapok: 2 db
Krém: 4 evőkanál

*

Elkészítés:

1.     A tojást, mézet, vajat és cukrot gőz fölött alaposan összedolgozzuk, majd a masszát kihűtjük. Amikor már langyos, hozzáadjuk a kakaót és a szódabikarbónát, majd belegyúrjuk a lisztet – rugalmas tésztát kell nyernünk.
2.     A tésztát öt egyenlő részre osztjuk, majd egyenként tepsi nagyságú méretre nyújtjuk. Sütőpapírra téve tepsi hátán megsütjük a lapokat.
3.     Amíg a mézes lapok sülnek, elkészítjük a krémet: a lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, sűrű alapkrémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd habverővel hozzádolgozzuk az alapkrémhez.
4.     A lapokat megspricceljük, vagy kenőtollal vékonyan lekenjük rummal, majd a krémmel megtöltjük a mézes-kakaós lapokat úgy, hogy a tetejére is jusson krém.
5.     A maradék krém felébe kevés kakaót kavarunk, majd a sütemény tetejére kanalazzuk felváltva a fehér krémmel. Végül villával szétkenjük a krémet a sütemény tetején úgy, hogy minta rajzolódjon ki rajta.
6.     Csak azután szeleteljük miután a mézes lapok megpuhultak.

Marlenka vajas krémmel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Marlenka vajas krémmel