Hozzávalók:
23 cm-es tortaformához
1 csomag réteslap
Töltelék:
500 gtúró
4 tojás sárgája
5 ek nádcukor
baracklekvár
Tojáshab:
4 tojás fehérje
5 ek víz
8+2 ek nádcukor
(nádcukor helyett én kristálycukrot használtam)
*
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket. 500 g túrót a 4 tojás sárgájával és 5 ek nádcukorral mixerrel összekeverjük. A réteslapokat kettesével vágódeszkára helyezzük és félbe vágjuk (hosszanti irányban). Vékonyan megkenjük a töltelékkel (nálam 2 evőkanálnyi került minden félbevágott réteslapra) és baracklekvárral. Feltekerjük és spirálszerűen a kivajazott tepsibe helyezzük. Érdemes a közepétől kifele haladni. Amint elkészült a spirál rétesünk előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 25-30 percre.
Amíg sül, elkészítjük a tojáshabot. A vízből és 8 evőkanálnyi nádcukorból szirupot főzünk. A tojásfehérjéket kissé felverjük a 2 evőkanálnyi nádcukorral. Ha már néhány percig főtt a szirup lassú tűzön, akkor belecsurgatjuk a szirupot a tojáshabba és addig verjük amíg az kihűl és kemény hab lesz. A tojáshabot a tortára kenjük és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe. Éles késsel szeleteljük.


