Mézes,mustáros,chilis csirkecomb sült hagymával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Mézes,mustáros,chilis csirkecomb sült hagymával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db nagyobb csirkecomb
2 ek.méz
2-3 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika vagy 1 tk.chili por
1 ek.szárnyas fűszer
1 ek.só
őrölt fehér bors
1 dl olíva olaj
2 ek. mustár
4 fej vöröshagyma
étolaj
finom liszt

*

Elkészítés:

Előkészítés:A vöröshagymát megtisztítjuk,karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel,mézzel,mustárral,átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük.
Elkészítés:A combokat tepsibe tesszük,ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb.egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. A vöröshagymát karikákra szedjük,lisztezzük és bő forró olajban kisebb adagokban kisütjük. A combokat a sült hagymával és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mézes,mustáros,chilis csirkecomb sült hagymával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mézes,mustáros,chilis csirkecomb sült hagymával