Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
10 dkg zsír
30 dkg vargánya gomba (de
lehet más is)
1 fej fokhagyma
30 dkg velő
ízlés szerint só, bors,
pirospaprika, majoránna, őrölt
kömény
10 dkg reszelt trappista sajt
személyenként 2 szelet kenyér
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágom, a gombát kis kockákra vágom, a velőt lehártyázom.
A gombát elkészítem mint a pörköltet: a zsírt odateszem a vöröshagymával megpirítom majd
ráteszem a pirospaprikát, majoránnát, köményt és végül a gombát.
Utána a a velőt is a fentiek szerint külön lábasban elkészítem. Amikor kész a gombás és a velős pörköltet összekeverem és megsózom.
Személyenként két-két szelet kenyeret megpirítok mind a két oldalét megfokhagymázom megkenem
a gombás vargányás pörkölttel és a tetejére sajtot reszelek.