Rizsfelfújt almával-ahogy én készítem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Rizsfelfújt almával-ahogy én készítem

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg rizs
2 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
3 dkg áztatott mazsola
2 db alma,reszelve
pici só
1 csomag vaníliacukor
5 db tojás szétválasztva
1 l forralt tej és kevés forró víz kb.4-6 dl,
vaj,zsemlemorzsa a tepsi kenéshez

*

Elkészítés:

A vajon megfuttatom a rizst és hozzáadom a forró vizet és a tej felét,sót,cukrot,majd elzárom a tűzhelyt és fedő alatt puhulni hagyom,időnkét villával fellazítom a rizs szemeket és adagolom a maradék forralt tejet,majd egy tálba öntöm,hozzáadom a mazsolát,vanília cukrot,reszelt almát,tojássárgáját ,majd a felvert fehérjét/pici só / és beleöntöm a tepsibe,a tetejére kevés vaj darabokat teszek
A sütőt 200 C fokra előmelegítem és megsütöm.
Porcukorral megszórom a tetejét
Barack lekvárral tálalom
Jó étvágyat !

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rizsfelfújt almával-ahogy én készítem