Húsvéti töki pompos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Húsvéti töki pompos

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek.joghurt
2 ek.kacsa vagy libazsír
2 db kisebb burgonya
2 tk.só
2 dl langyos víz
1 kk.kristály cukor
A kenéshez:
3 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
10 db tojás
1 szál paraszt kolbász
1 szál póréhagyma
15 dkg bacon
50 dkg sonka
4 db paradicsom
25 dkg trappista sajt
http: //www.boller.hu

*

Elkészítés:

Előkészítés: A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, paradicsomot,tojásokat vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük  amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))

Húsvéti töki pompos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Húsvéti töki pompos