Hozzávalók:
30 dkg laskagomba
1 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
2 db tojás
színes kaliforniai paprika, csak 1-1 szelet
kevés vöröshagyma, lehetőleg darálva
só, bors
paprikakrém
1 l húsleves
1 dl tejföl
kevés liszt galuskához
zöldpetrezselyem
*
Elkészítés:
A gombát nagyobb, a kaliforniai paprikát kisebb darabokra vágom, a répát karikázom. Mi nem szeretjük a petrezselyem gyökeret, ezért azt egyben teszem a levesbe, hogy utána könnyen ki tudjam dobni.
A gombából kiválasztok néhány közepes, még nem nagyon kinyílt darabot, amit egészben teszek a levesbe, majd kell a díszítéshez.
A Navigenión előmelegítek egy 3-4 l-es AMC alapelemet, beledobom a gombát, a zöldségeket, hozzáadom a ledarált hagymát, jól átpirítom. Sózom, borsozom, beleteszek egy kis paprikakrémet és felengedem a húslevessel. Ha kell, még kevés vizet is teszek hozzá. Belerakom a petrezselyem zöldet és lefedem a gyorsfőzőfedővel.
Az audiotehrmet 20 percre állítom, a Navigeniót automatikus főzésre (A jelzés), az audiothermet inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és turbo fokozatra állítom.
Mivel ekkor az audiotherm és a Navigenio felvette egymással a kapcsolatot, a főzési idő végéig otthagyom őket.
Amikor a főzési idő letelt és az audiotherm jelez, elzárom alatta a Navigeniót, félre teszem és amíg kinyilik a gyorsfőző fedő, egyik tojással, kevés liszttel galuskatésztát keverek. Sózom, teszek bele egy kis petrezselyem zöldet is.
A másik tojást szétválasztom, a sárgáját elkeverem a tejföllel.
Ahogy a secu kinyílt, a levesből kiszedem a petrezselyem gyökeret és kidobom (aki szereti, persze megeheti). Kiszedem az egyben megfőzött gombákat is, kombitálra teszem a reszelő betétet és ezen lecsöpögtetem őket.
A levest kicsit visszateszem a Navigenióra és belefőzöm a galuskát. A tojássárgájával elkevert tejföllel besűrítem.
Az egészben főzött gombákat vékonyan bekenem paprikakrémmel, sűrű tejföllel kipöttyözöm és a tányérra tálalt leves tetejére teszem. Nem kel megenni, csak olyan jópofa tőle. A leves meg nagyon finom.