Székelykáposzta rizzsel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Székelykáposzta rizzsel

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 kg savanyú káposzta
1 kg sertéscomb vagy lapocka / de lehet csülök is csont és bőr nélkül /
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg kockázott bacon
3 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
10 dkg rizs
2 ek.pirospaprika
2 tk.őrölt fekete bors
2 tk.őrölt kömény

3-4 db babérlevél

*

Elkészítés:

Előkészítés:A húst felkockázzuk.A paprikát,paradicsomot,füstölt szalonnát és a hagymát apróra vágjuk.A káposztát  ha túl savanyúnak találjuk átmossuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,belerakjuk a bacont majd rátesszük  a hagymát.és megdinszteljük.Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát,köményt,paprikát,paradicsomot és a húst.8-10 percet pároljuk,megszórjuk a paprikával , kevés vizet öntünk rá és félpuhára főzzük.Beletesszük az átmosott káposztát,babérlevelet,felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.Ha a káposzta is megpuhult beleszórjuk a rizst és készre főzzük.
Tálaláshoz tejfölt és friss kenyeret kínálunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!:))

Székelykáposzta rizzsel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Székelykáposzta rizzsel