Hozzávalók:
50 dkg húsból fasírtot készítünk
75 dkg krumpli
krumplik alá vékony szelet szalonna (elhagyható)
reszelt sajt
Mártáshoz:
1 nagy és 1 kicsi pohár tejföl
2 szál újhagyma, ha már nincs akkor hagyma apróra vágva
só
kapor
bors
10 dkg sajt
*
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk, félbevágjuk, ha nagyok, akkor cikkekre, hogy megpuhuljon addig, amíg megsül a fasírt.
A fasírtot is elkészítjük.
A következőképpen belerakjuk a tepsibe (a rövidebb oldalnál kezdjük.): rakunk egy sor krumplit, ami alá vékony szelet szalonnát teszünk, majd a következő sorba kerül a zsemlemorzsába forgatott fasírt, (nekem 4 gombóc fért el egymás mellett) és így végig rakjuk a tepsit, amíg van hozzávaló.
A mártást jól kikeverjük és a krumplira locsoljuk.
Készre sütjük, a végén megszórjuk a gombócokat sajttal és még visszatesszük pár percre, hogy rápiruljon a sajt.