Rakott hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gyöngyi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Rakott hús

Recept leírás:

Hozzávalók:

1kg sertéshús (nyakas)
lehet csirke comb,vagy mell is.
13Db tojás
30dkg trappista sajt
3pohár(175gr)tejfől
só,vegeta izlés szerint
1 púpos evökanál liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna

*

Elkészítés:

Elöző este a húst ki csontozom majd ki klopfolom.be sózom,vegetázom.
Hűtőbe rakom egy éjszakára.
Másnap,egy közepes tepsit ki zsírozom és vékonyan be szórom prézlivel.
10db tojást meg főzöm,meg pucolom.
Lereszelem a sajtot(ebből 5dkg félre rakunk)hozzá keverem a 3db nyers
tojást,a tejfölt,vegetát,sót,a késhegynyi szódabikarbónát,és a lisztet,és jól össze keverem.
A tepsi aljába leterítem az első sor húst,majd egy sor fött tojást(tojás szeletelő),és egy sor öntet.
Ezt addig folytatjuk míg az anyagunk el nem fogy. Legfelülre egy sor öntettel zárunk,majd rá szórom az 5dkg reszelt sajtot.Elő melegített sütőben,(180fok) készre sütjük.
Akkor jó,ha a villa könnyen bele megy a húsba,és el főtte a levét.
lllllllll

Rakott  hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!