Hozzávalók:
30 dkg darált dió
2 ek. xilit
4 ek. langyos méz (Édes Élet mézt használtam)
3 dkg kókuszzsír
2 tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt szegfűszeg
A fűszerek Toldi fűsztermerékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A diót ledarálom és összekeverem a fűszerekkel, a xilittel, szódabikrabónával. Hozzáadom a meglangyosított mézet, kókuzszsírt, tojást, az egészet jól összekeverem. Sütőpapírt helyezek egy nagy tepsire. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Vízes kézzel golyókat formálok a masszából és a sütőpapírra helyezem nem túl közel egymáshoz és kezemmel kicsit lenyomkodom, laposabb legyen. Előmelegített sütőben sütöm 180 fokon kb. 8-10 percig, de minden sütő más, ezért én a tetejét próbáltam megnyomkodni, hogy jó-e illetve fogvályóval ellenőriztem. Sütőpapírtól eltávolítom, ha kihült.