Hozzávalók:
4 darabhoz
150 ml langyos víz
1 tk. só
1/2 ek. cukor
13 g margarin
3/4 ek. tejpor
25 dkg finomliszt
12 g friss élesztő
*
Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beletesszük a kenyérsütőgép sütő részébe (az élesztőt morzsolva adagoljuk bele), és elindítjuk az 1-es, bagett programot. A dagasztás és kelesztés automatikusan megy végbe. A gép hangjelzése után kezdhetjük a tészta formázását, majd sütését.
A megkelt tésztát négyfelé vesszük, és lisztezett munkalapon olyan hosszúságúra formázzuk a stanglikat maximum, mint amilyen a tapadásgátló sütőlap hossza. Ráhelyezzük a sütőlapra a formázott tésztákat, jócskán megkenjük langyos vízzel a tetejüket, és megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőlapokat a sütőalapra helyezzük, és betesszük a gépbe, elindítjuk a várakozó programot. Szép aranybarnára fog sülni a program végére, persze a bekenés mértékének (világos, közepes, sötét) kiválasztása szerint.


