Hozzávalók:
😯 dkg lisz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
4 dc langyos viz
1,5 kiskanál cukor
1 evőkanál só
4 dkg élesztő
*
Elkészítés:
Ezt a receptet több receptből raktam össze – ilyenre sikerült :
A hozzávalókat összegyurjuk és megkelesztjük.
A római tálat beáztatjuk – csak a tetejét – az alsó részébe zsirpapirt teszünk amit mergkenünk olajjal.
Ha megkelt a tésztánk, mégegyszer átgyurjuk és megformázva a római tálba rakjuk, Vizzel megkenjük és a tetejét megvágjuk. Letakarjuk és hideg sütőbe rakjuk. 2OO fokon kb 4O percig sütjük majd kisebb hőmérsékleten kb.15O fokon 3O percig sütjük. További kb. 3O-35 peren keresztül fedő nélkül sütjük.
Ha megsült, hideg vizzel megkenjük és hagyjuk kihülni.
Jó étvágyat hozzá!!!


