Tejsodós banántorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

kittike821

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Tejsodós banántorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

22.5 dkg babapiskóta
2 evőkanál méz
2 evőkanál víz
10 dkg porcukor
10 dkg sima liszt (BL 51)
6 dl félzsíros tej
2 db felvert tojás
2 kiskanál vaníliaeszencia
6 db banán
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál megolvasztott sárgabarackdzsem

*

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy 23 cm átmérőjű tortasütőformát vagy tűzálló tálat bepermetezünk olajozóspray-vel, vagy kikenünk 1 kiskanálnyi olívaolajjal. A babapiskótát a mézzel és a vízzel együtt háztartási robotgépben összetörjük. A keveréket a sütőforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Körülbelül 10 percig sütjük, amíg megszilárdul. Konyhai rácsra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl.
Egy közepes méretű lábasban összekeverjük a cukrot és a lisztet. Lassan hozzáöntjük a tejet. Mérsékelt lángon felforraljuk, és továbbra is kevergetve, besűrítjük. Levesszük a lángról, 1 percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a vaníliaeszenciát. 15 percig hűlni hagyjuk.
Felszeleteljük a banánt, és összeforgatjuk a narancslével. A banán egyharmadát a tésztalapra terítjük, majd rásimítjuk a tejsodó felét. Még egy ugyanilyen réteget készítünk, majd a maradék banánkarikákat a tetején, spirál alakban elrendezzük, úgy, hogy kissé átfedjék egymást. A sárgabarackdzsemet a banánra kenjük. 30 perc alatt szobahőmérsékletűre hűl, majd legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.

Tejsodós banántorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tejsodós banántorta