Gulyáslevesem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Gulyáslevesem

Recept leírás:

Hozzávalók:

•    60 dkg marhalábszár vagy sertés csülök
•    2 db női ökölnyi lilahagyma
•    1 db paprika, ha lehet, akkor piros
•    3 ek olaj
•    1 dl paradicsomlé
•    1 dl vörösbor
•    1 ek őrölt pirospaprika
•    1 tk erős paprika
•    csipet őrölt bors
•    1 tk őrölt kömény
•    2 gerezd fokhagyma
•    2 db húsleves kockából készített 3 liter lé (vagy csak víz).
•    1/2 kg burgonya
•    2 db dundi sárgarépa
•    1 db fehérrépa
•    csipetke házi vagy bolti
A fűszerek Toldi Fűszer termékek.

*

Elkészítés:

A hártyás és inas részektől megtisztítom a marhahúst, megmosom, és kicsikére feldarabolom. A lilahagymát és a paprikát nagyon apróra vágom, majd a felhevített olajon mindkettőt egyszerre dinsztelem. Hozzáadom a húst, pirítom egy kicsit, majd kavarok egyet rajta, rászórom a pirospaprikát, a paradicsomlét a bort a húslé 1/3 részét a lazán összenyomott fokhagymát, a borsot, erős paprikát, köményt, és az ízlésünknek megfelelő sót. Félpuhára főzöm, majd beleteszem az 1 cm- re kockázott sárga és fehérrépákat az ugyanekkorára darabolt burgonyát és a bolti csipetkét, felöntöm a többi lével, és készre főzöm. A házi csipetkét, amit frissen készítek azt a befejezés előtt 10 perccel teszem a levesbe.
Ezt a levest az osztrákoknál ettem először, meglepetésemre talán a legfinomabb gulyásleves volt, amit valaha ettem. Sokáig kísérleteztem, míg sikerült azt az ízt eltalálnom családom teljes megelégedettségére. Ennek a levesnek a leve is sűrű, nem átlátszó.

Gulyáslevesem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Gulyáslevesem