Hozzávalók:
8 tojás, 25 dkg cukor, 6 evőkanál víz, 8 dkg olvasztott margarin, 30 dkg liszt, 4 dkg kakaópor, 1 csomag sütópor, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék,
Krém: 5 evőkanál
Máz: 25 dkg
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral,bele a vizet,olvasztott margarint, és még pár percig keverjük.
A lisztet a kakaóporral és a fűszerkeverékkel ,sütőporral el keverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.A tojásfehérjéket felverjük és apránként a masszához adjuk.
A massza felét előmelegített sütőben megsütjük,majd a másik felét is.
A krémhez a kétféle cukrot és a zselatint a tejbe szórjuk és kevergetve felforraljuk.addig főzzük kis lángon kevergetve amig a zselatin feloldódik.A tejszínt kemény habbá verjük és ha már langyos a zselatinos krémünk a felvert habba csorgatjuk és a habot tovább verjük.
Az egyik tészta lapot vissza helyezzük a tepsibe amiben sütöttük és a tejszines krémet még amig el nem kezd dermedni belesimítjuk.A másik piskótát rá hejezzük és kicsit meg is nyomkodjuk. A csokoládét a vajjal felolvasztjukés a tetejére simítjuk.. 2-3 órára a hűtőbe tesszük


