Hozzávalók:
50 dkg inomliszt, 10 dkg porcukor,25 dkg vegyes virágméz,5 dkg margarin,1 púpozott teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeverék, 2 púpozott teáskanál szódabikaróna, 1 tojás
Díszítéshez 1 tojásfehérje,15-20 dkg átszitált porcukor,1 csepp citromlé,egy csipet só
*
Elkészítés:
A lisztet,porcukrot, fűszerkeveréket, összekeverjük.
A mézben fel olvasztjuk a margarint, belecsorgatjuk alisztes keverékbe és bele ütünk egy tojást, összegyúrjuk.Kevés lanygyosvizet is tehetünk bele,hogyy lágyabb legyen24 órára be teszzük a hűtőbe pihenni.Ez után lisztezett deszkán nyújtjuk formázzuk-kiszúrjuk és sütjük.
A mézeseket felvert tojásfehérjével díszítjük, melyben a porcukrot,és a többi hozzávalót elkevertük.


