Hozzávalók:
700 gr liszt;300gr vaj vagy zsir,300gr cukor,300gr daralt dio,6 tojas,1,5 kocska eleszto ,kb 2 deci tej, egy citrom heja,keves fahej,2csomag vanilia cukor;lekvar.,megykombot vagy cseresznye,1 tojassarga.
*
Elkészítés:
A lisztet a vajal vagy zsirral oszemorzsoljuk,50gr cukorral;6 tojas sargajaval,tejben felolvasztott elesztot,ebbol csinalunk egy puha tesztat.Felorat pihentetjuk.Felverjuk a 6 tojas feherjet 250gr cukorral ,utana a dioval oszekeverjuk,teszunk bele 2 csomag vanilia cukrot,citrom hejat es a fahejat.A tesztabol 6 gombocot keszitunk es egyenkent kinyujtjuk (teglalap alakra) a szeleit megkenjuk lekvarral es rahelyezzuk a megyet,utana felhajtjuk h a lekvert eltakarjuk a kozepere jon a tojas feherje krem . Igy keszitjuk el mind a 6 gombocot.Megkenjuk tojassargaval a tesztat es mehet is a sutobe.Mikor kihul tehetunk ra porcukrot .