Imádott zserbónk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Imádott zserbónk

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához
1/2 dl tej
pici cukor az élesztő felfuttatásához
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db egész tojás
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
1 dl tejföl
A töltelékhez
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
A mázhoz
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
2 ek étolaj

*

Elkészítés:

1. A cukros tejben felfuttatom az élesztőt.
2. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a porcukrot a sót az élesztős tejet a felvert tojást a vaníliás cukrot a tejfölt és cipót formálok belőle. Nagyon szép tésztája lesz.
3. A töltelékhez a diót ledarálom belekeverem a porcukrot és a citrom reszelt héját, és három egyenlő részre osztom. Kibélelek sütőpapírral egy 30×40 es tepsit.
4. A cipót 4 egyenlő részre vágom, és gömbölyítem őket. Lisztezett deszkán kinyújtom az első tésztát tepsi nagyságúra majd beleterítem a tepsibe megkenem a baracklekvár 1/3 részével megszórom a diós röltelék 1/3 részével.
5. Kinyújtom a második gombócot  beleterítem a tepsiben lévőre és lekenem a megmaradt lekvár felével majd a diós töltelék felével megszórom. A harmadik tésztával is így teszek, rákenem a lekvárt és rászórom a diós tölteléket. Kinyújtom a 4. tésztát és a tepsiben lévők tetejére teszem, a szélét egy kicsikét lenyomkodom  villával megszúrkálom és 1 órát langyos helyen letakarva kelesztem.
6. 180 C° -ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni.
7. A csokoládét apró darabokra töröm és vizgőz felett felolvasztom belekeverem a 4 ek olajat majd a tészta tetejére simítom. Hagyom megdermedni hűvös helyen de nem a hűtőben. Meleg késsel óvatosan szeletelem.

Imádott zserbónk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Imádott zserbónk