Hozzávalók:
60 dkg pulykacomb csont nélkül
30 dkg zöldbab
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 ek.finom liszt
2tk.pirospaprika
1 tk.őrölt kömény
1 kk.őrölt fekete bors
só
*
Elkészítés:
Előkészítés: A pulykacombot és a szalonnát felcsíkozzuk.. A hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.


