Bagolyszem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

8

Nehézség

Bagolyszem

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához: 6 tojássárgája
Krémhez: 3 evőkanál
Bevonat: 1 kati
2 db BANÁN

*

Elkészítés:

Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral,4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni.
A fehérjét is felverni, és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát.
A sütőben lévő nagy tepsibe sütőpapírt tenni, melyet alaposan bekenni Rámával, és a fenti masszát beleönteni.
180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütni.
Sütőpapíron hagyva kihűteni.
A krémhez a
3 dl tejet  a 1 vaniliás pudingporral és 1 ek liszttel sűrű péppé főzni, kihűteni. A rámát a porcukorral kikeverni és a kihűlt pépet is belekeverni úgy, hogy jó habos legyen. A krémet 2 felé osztani, az egyikbe 2 van.cukrot a másikba 1 ek.kakaót keverni. A kisült lapot először fehérkrémmel, majd a tetejére barnakrémmel bekenjük, és a tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé vízszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskótatekercset a sütőpapír segítségével feltekerjük és tálcára tesszük. Hűtőbe hűteni kell, de lehet mélyhűtőbe is fagyasztani, úgy is nagyon finom. Be lehet vonni csoki mázzal, melyet a Kati tortabevonón leírtak szerint kell elkészíteni, vagy 10 dkg étcsokit 1 ek kakaót és ½ dl vizet gőz felett felolvasztani, jól kikeverni és beletenni 5 dkg Rámát, mellyel szintén jól kikeverni. Ráönteni a sütire, kissé elsimítani.

Bagolyszem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bagolyszem