Túrós kenyér/ szeletenként 16 gr szénhidrát

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

240

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Túrós kenyér/ szeletenként 16 gr szénhidrát

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávaló
·         50 dkg sima búzaliszt
·         50 dkg sovány tehéntúró
·         2 teáskanál tengeri só (vagy jódozott asztali)
·         2,5 dl tej
·         1 teáskanál kristálycukor
·         3 dkg élesztő

*

Elkészítés:

1.       Kenyérsütő gépbe belerakom az összes hozzávalót és bedagasztatom a tésztát,(ennek hiányában kézzel kell elvégezni a dagasztást, ekkor az élesztőt fel kell oldani/futtatni a tejben).
2.       2 órás kelesztés meleg helyen. Én az edényt a sütőbe szoktam tenni, letakarom konyharuhával és 50 C°-on kelesztek. Amikor eléri, ezt a hőfokot kikapcsolom a sütőt. A kelesztő tálamat nem zárom le!
3.       Amikor megkelt a tészta, lisztezett felületen jól átgyúrom és állítható hosszúságú 8 cm magas oldalú kenyérsütő formába teszem, (a legkisebb kb 30 cm-es állásba) amiben ismételten duplájára kelesztem, tetejét 2-3 helyen bevágom.
4.       220C° -ra előmelegített sütőben 20 percig, majd a hőt csökkentem 180C° – ra és még 25-30 percig, vagy addig sütöm,(ez lehet még + 10 perc) míg szép sült kérget nem kap a kenyér.
Kiborítom a formából és rácson hagyom kihűlni. Ha megkopogtatom a kenyér alját, akkor kongó hangot kell hallani

Túrós kenyér/ szeletenként 16 gr szénhidrát

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Túrós kenyér/ szeletenként 16 gr szénhidrát